De Lijn overdrijft

Iets wat we allang wisten natuurlijk. In alle bussen die bij mij thuis door de dorpsstraat denderen zitten hoogstens 2 bejaarden en ne paardenkop. Nu overdrijf ik weer 🙂

De Lijn overdrijft aantal reizigers

BRUSSEL – De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn vervoert jaarlijks 100 miljoen reizigers minder dan ze beweert. De maatschappij hanteert immers berekeningsnormen voor een abonnement die bijna dubbel zo hoog liggen als in Nederland. Dat zeggen de Open VlLD’ers Sven Gatz en Annick De Ridder.
Op basis van de Nederlandse criteria overschat De Lijn haar reizigersaantal met 90 tot 150 miljoen. Op een totaal van 480 miljoen is dat 20 à 30 procent. Ook de bezettingsgraad van vele bussen van De Lijn is maar pover. In de evaluatie 2007 van de lijnen zijn bezettingsgraden van 15 tot 25 procent geen uitzondering. In de Antwerpse Kempen zijn er zelfs twee lijnen die niet één procent halen, aldus de Open VLD’ers Gatz en De Ridder. De twee eisen een externe doorlichting van de maatschappij.

Het aantal reizigers is wel gestegen, maar vooral met mensen die niet betalen. Slechts 60 procent betaalt nog het volledige tarief. Daardoor is het aandeel van de eigen inkomsten van de maatschappij gezakt naar 16 procent, meldt Het Laatste Nieuws. Tien jaar geleden was dat nog bijna 30 procent.

Uit De Standaard

~ door wernermaes op 23 mei 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: