La Magnifique

Op de dag van de organisatie zelf werd er niet al te best weer voorspeld en daardoor reed ik deze tocht dan maar weer op een vrije dag. Nadeel hiervan dat je ’s morgens vast zit in de spits tesamen met vele hardwerkende Vlamingen.

In Jemelle aangekomen me vliegensvlug gereed gemaakt en de eerste alvast behoorlijk snel afgepeddeld. Maar na amper 2,4 km krijg je al een helling van 2,8 km voor de wielen geschoven en zo gaat dat dus de hele dag. Helling op, helling af. Ik was wel zo sluw om twee loodzware kuitenbrekers te verschalken (Côte de Biermonfoy en La Stoquache). Le Fourneau St. Michel daarentegen ging ik niet uit de weg. Elk jaar sta ik weer verbaasd om hoe lastig deze klim wel niet is door het bos van Koning Albert.

Na St.Hubert staat in Libin de volgende zware klim op het menu, les Bollettes, anderhalve kilometer kaarsrecht omhoog met een gemiddelde stijging van 8,7% en 12% max. Het moet gezegd daarna is het iets kalmer en makkelijker maar altijd prachtig fietsen. Na Wellin afgeslagen naar Belvaux en zo op het einde van het parcours beland.

Gegevens: 128.92 km in 4.27.49 (28,882 km/u). Maximum 71,2 km/u
Alle info op de webstek van Veloclub de Rochefort

~ door wernermaes op 23 mei 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: