Bloesemclassic Zonhoven 25/04/2009

Die zaterdag zette ik nog eens aan in een toertocht in eigen heimat, meer bepaald de Bloesemclassic georganiseerd door de Basfietsers uit Zonhoven. Deze tocht kreeg de afgelopende jaren overwegend positieve kritieken, dus dat beloofde.

Iets na negenen vertrok ik samen met Racing Team Inseguitori uit Leuven op weg naar Limburgs Haspengouw. In het begin deed men rustig aan maar dit duurde niet lang. Ondanks de forse tegenwind uit het zuiden werden de eerste 60 kilometer met een gemiddelde van 32,5 afgehaspeld. Daarna kwam het onheil: gebroken spaak, platte banden en afgebroken derailleur hetgeen de sfeer toch wat bedrukte. De overgeblevenen lieten het tempo echter niet zakken en daardoor moest ik hen laten gaan toen er bij een strakke zijwind een waaier werd gevormd.

Na het meest zuidelijke punt zat de wind in de rug en hierdoor kon ik – samen met de man met de gebroken spaak – goed doorvlammen zodat we uiteindelijk aan de finish kwamen met een gemiddelde van 32,7 km/uur. Daar wachtte ons een verrukkellijke Limburgse abrikozenvlaai. Mijn dag kon niet meer stuk.

Conclusie: parcours was mooi maar soms iets teveel draaien en keren. Bevoorrading: perfect.

~ door wernermaes op 28 april 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: