Ronde van Italië, tiende rit: Cuneo-Pinerolo

De organisatoren van de komende Ronde van Italië hebben het parcours van de legendarische etappe tussen Cuneo en Pinerolo moeten aanpassen. “De 10e etappe, waarbij Cuneo en Pinerolo behouden worden als start- en aankomstplaats, wordt op 19 mei volledig op Italiaans grondgebied gereden, en heeft Sestrières als hoogste punt van de dag”, aldus organisator RCS.

De Giro kreeg uiteindelijk geen toelating om de afdaling van de col de Larche, een van de beklimmingen in het begin van de rit, in het parcours op te nemen. Vorig jaar moest de Tour de France de etappe met aankomst in Pratonevoso om dezelfde reden ook al aanpassen.

Nog andere redenen, onder meer “de precaire omstandigheden voor de passage in het hooggebergte (col d’Agnel) maar ook de moeilijkheden in het verkrijgen van een bevredigend antwoord met betrekking tot de radiofrequenties in Frankrijk”, nopen RCS om af te zien van de passage over Frans grondgebied.

RCS nam de rit in het parcours op als hommage aan een van de meest historische dagen in de geschiedenis van de Giro, toen Fausto Coppi in 1949 op hetzelfde parcours een memorabele ontsnapping leidde.

Oorspronkelijk zou de rit er zo uitgezien hebben:

10a-19-maggio-cuneo-pinerolo-plan

10a-19-mag-cuneo-pin-alt

~ door wernermaes op 22 mei 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: