Sankt-Moritz 2-13/08/2009

Na ons verblijf in Italië reisden we door naar het mondaine Sankt-Moritz op maar liefst 1856 meter boven de zeespiegel voor all-in CM vakantie in een hotel met een vertrouwen inboezemende naam Stahlbad. Qua weer was het wel even aanpassen: van een zonovergoten tropische 35 graden ging het naar een regenachtige 13 graden. De kinderen hadden gelukkig ook hun winterpull mee.

IMG_3177IMG_3170IMG_3170

De eerste dag gaf ons alle tijd om het hotel en de accomodatie te verkennen vermits het de hele dag onophoudend regende. Het zwembad bleek op zulke dag erg veel aftrek te vinden. We waren er wel op tijd en konden toch nog enkele baantjes trekken alvorens de hele meute het te kleine bad inpalmde. ’s Avonds genoten onze twee kapoenen van Smos-Time avondanimatie met Fred en Fasolla.

De volgende dagen verbeterde het weer stelselmatig en hielden wij ons onder andere bezig met het lezen van boeken: Ellen ontdekte de trilogie van Stieg Larsson (het eerste deel dan toch), ik beperkte mij tot een klassieker van de Nederlandstalige literatuur (De donkere kamer van Damocles van W.F. Hermans). Het lezen werd afgewisseld met zonnekloppen en het slurpen aan cappuccino’s.

Naast lezen ondernam Ellen een heuse gletsertocht op de Morteratsch gletsjer. Uiteindelijk kwam het ijs haar langs alle kanten haar oren uit. Samen struinden we door Sankt-Moritz waarbij we de langste roltrappen van heel Zwitserland namen, probeerden we uit te rusten aan het leuke zwemmeertje Lej Marsch dichtbij de olympische schans en mountainbiketen we langs enkele grotere meren met soms een beetje verval wat mijn gade maar matig kon waarderen.

IMG_3124IMG_3197IMG_3273

Zeer de moeite was onze dagtocht naar Alp Grüm met de befaamde Bernina Express, een spoorlijn die intussen werelderfgoed is geworden. Boven stond er veel wind maar ik loodste iedereen veilig naar een plekje onder de zon en uit de wind met een prachtig panorama op Italië.

IMG_3252IMG_3252IMG_3252IMG_3264

Aan fietsen kwam ik ook nog toe en ik beklom alle bekende passen in de buurt van Sankt-Moritz.

~ door wernermaes op 21 augustus 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: