Boucles de la Semois, 31/08/2009

Al een tijdje plande ik nog eens een uitstapje richting Bouillon en omstreken en op een zonnige maandag was het zover. Ik koos voor de toertocht “Boucles de le Semois” ingericht door de wielerclub in Bertrix.

Een hele knappe tocht maar naar mijn aanvoelen net een tikkeltje minder mooi dan La magnifique in Rochefort. Het parcours was well iets makkelijker te fietsen dan de opeenvolgingvan kuitenbrekers in de buurt van Rochefort want op één helling na (col du sati) waren het allemaal lange lopers. Maar deze doen op het einde ook dubbel pijn want ik kwam toch serieus uitgeteld boven in bertrix dat verdorie zomaar eventjes op 461 meter boven de zeespiegel ligt. De laatste 6 km gingen dus bergop !

De semois is natuurlijk de rivier waar het allemaal om te doen is en die overschrijd je dan ook meerdere malen. Eigenlijk zie je die liever niet want dan weet je dat je op het laagste punt zit.

Er was ook een korte passage in frankrijk die er mocht wezen door het fôret communale de Hautes Rivières.

slotsom: ongeveer 143 km (ik had in frankrijk iets ingekort) aan net geen 27,8 gemiddeld. de 28 ging verloren door de slotbeklimming naar bertrix. over het algemeen goed wegdek, maar niet overal.

Afb0409Afb0408Afb0407Afb0406Afb0405Afb0404

~ door wernermaes op 2 september 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: