Nieuwe verbindingsweg tussen Gasthuisberg en Tervuursesteenweg

Heel dit project kostte de belastingbetaler 2,5 miljoen euro maar die mag deze doorgangsweg niet gebruiken. Nee, die mag vanaf heden mooi omrijden langs de overvolle Leuvense ring. Nochtans bespaart die weg een hoop tijd als je op de autostrade wil geraken en niet in de file wil staan aan de Tervuursepoort. Om toch maar de doorgang te beletten heeft men zelfs verschillende slagbomen geplaatst. Een regelrechte schande als je het mij vraagt !
Maar ja, wat wil je met die zelfverklaarde verkeerspausen van de SP-A…

Mededeling:

De nieuwe weg naar de Tervuursesteenweg is afgewerkt. Fietsers en voetgangers kunnen nu al gebruik maken van deze weg. Vanaf 13 december maken ook De Lijn, ambulances en brandweer gebruik van de doorgang. Volgende weken wordt er gewerkt aan de verlichting en het operationeel maken van de slagbomen.

Fietsers en voetgangers kunnen vanaf nu gebruik maken van de weg. Een comfortabel dubbelrichtingsfietspad en beperkte hellingspercentages maken de route ideaal om te fietsen vanaf / naar Heverlee, Egenhoven en Bertem.

De weg zal alleen toegankelijk zijn voor autobussen van De Lijn, ambulances, brandweer, fietsers en voetgangers. Autoverkeer van en naar het ziekenhuis is er niet toegelaten. Vanaf de Tervuursesteenweg is er enkel toegang voor bewoners en plaatselijk verkeer naar de Tweekleinwegenstraat. De Leuvense politie zal regelmatig controles uitvoeren.

gasthuisberg
mapgasthuisberg

~ door wernermaes op 4 november 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: