De Gordel voor wielertoeristen 05/09/2010

Na een paar jaar afwezigheid was ik nog eens van de partij. Aan de inschrijvingen liep ik de man in vorm bij WTC Meerbeek tegen het lijf en besloot met hem de rit af te werken. Gerrit vatte stante pede de koe met de horens en bepaalde het tempo. In het begin keuvelden we nog wat over koetjes en kalfjes en reden we zij aan zij. De lichte meewind zorgde ervoor dat ons gemiddelde in Oudenaarde boven de 32 km/uur bedroeg.

De bevoorradingen – een pijnpunt in vorige edities van deze Vlaamse klassieker – waren dit jaar wel tip top in orde. In Oudenaarde kreeg je een frisdrank aangeboden in het café De Flandrien. Een bevallige jongedame bediende vanachter haar tapkast het cliënteel dat op een dag als deze quasi uitsluitend uit wielertoeristen bestond.

In Oudenaarde keerden we terug en kregen we de wind dus op de neus. Niet meer zij aan zij dus maar wiel in wiel en er een koppeltijdrit van maken. Tegelijkertijd doken de eerste hellingen in het parcours op, allen bekend uit de Ronde van Vlaanderen (Edelare, Foreest,…).

Het Foreest

Na Geraardsbergen maakten we ons klaar voor de spurt op de Muur waar de organisatie de tijd registeerde. Helaas voor mezelf diende ik te laveren tussen een aantal voorliggers die mij af en toe ophielden. Mijn tijd: 3.26 over 820 meter en 55 hoogtemeters. (14,3 km/uur, 960 hms/uur).

in volle actie

Nog een pluspunt aan deze uitgave: de organisatie had de ellendige Bosberg uit het parcours geschrapt en zo bleef er na de Muur enkel nog de befaamde Keperenberg over. Zoals verwacht ging op deze verraderlijke helling voor velen definitief het licht uit. Bij mij was het vet ook van de soep; desalniettemin slaagde ik erin Gerrit bij te benen. Hij hield hoogst waarschijnlijk de benen stil :).

Conclusie: een zeer geslaagde editie met prachtig nazomerweer !

Gegevens = 140,55 km in 4.30.27 (31,181 km/uur)

~ door wernermaes op 5 september 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: