La Flèche Berlozienne 11/09/2010

De toertocht “Mémorial Léon et Jacky” van vorig jaar werd dit jaar omgedoopt tot “La Flèche berlozienne”. Tesamen met de naamswijziging wijzigde het te volgen parcours lichtjes.

In het begin reden we over de glooiende heuvels van Waals Haspengouw waar er nergens beschutting te vinden was tegen een soms toch wel stevige zuidenwind. Het eerste deel tot Engis was mij erg goed bekend omdat ik hier regelmatig in het voorjaar kom trainen. Na de oversteek van de Maas volgde de iets zwaardere beklimming van Aux Houx (2500m aan 5,9%). Ik wachtte boven op mijn metgezelle.

Na de passage in het authentieke Tavier beklommen we “Le Chemin du Paradis (1200 m aan 6,9%)” waarna we afdaalden naar de vallei van de Ourthe en halt hielden in een cafeetje in Comblain-au-Tour. Na onze tussenstop volgden we even de Ourthe stroomopwaarts om niet veel later richting Vien te rijden. Een erg mooie en voor mij totaal nieuwe weg in een muisstil decor.

De afdaling terug naar de Maas gebeurde via de Côte de Yernée, nog zo’n pareltje. Flauwe bochten, perfect asfalt en vlammen maar. Om uit de vallei te komen koos de parcoursbouwer voor de Chaussée Romaine te Flône (2200 m aan 5,7%). Na het kasteel van Jehay konden we dan gezamelijk eindelijk de gashendel open draaien. Het warme weer eiste zijn tol maar gelukkig was de Supra supermarkt in Hollogne-sur-Geer nog open en kocht in in de winkel – uitgebaat door drie kranige bejaarden – een blik cola en een fles water. Niet veel later kwamen we voldaan en uitgeblust over de meet.

Gegevens: 114,01 km in 4.03.46 (28,062 km/uur), 1205 hms.
Het Parcours

Deze tocht was hoogst waarschijnlijk het laatste wapenfeit van een lang, zwaar maar vooral heel mooi seizoen. Tijd dus voor een kort overzicht en rangschikking die vooral bepaald wordt door mijn persoonlijke belevingsfactor:
1. La Magnifique in Rochefort
1. La Pittoresque in Natoye (gedeeld eerste)
2. De Parel van het Pajottenland in Liedekerke
3. La Flèche Berlozienne

~ door wernermaes op 12 september 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: