Hugo Camps : Crapuul (14/05/2012 in De Morgen)

Crapuul

Zeg nooit nog dat wij een voetballand zijn. Zeg nooit meer dat voetbal een herensport is. De overval van Georges Leekens en Club Brugge op de voetbalbond heeft de signatuur van crapuul. Hier is geen goedpraten aan.

Toch verbaast het mij niet.

Sinds ene Bart Verhaeghe voorzitter van Club is geworden, is cowboykapitalisme in die sekte de heersende moraal. Voor Verhaeghe is alles te koop. Een weerwoord kent hij niet. Dan zit je met de Vlaamse regering alvast goed.

Dat een woord van Leekens zo vloeibaar is als chocola, is eveneens verderfelijk erfgoed. Georges en loyaliteit? Niet eens strovuur. Alle praatjes over ‘zijn jongens’ zijn fake. Georges telt in centen, niet in mensen. Sportieve eer kan hem gestolen worden.

Ik heb medelijden met de fans van de Rode Duivels. Trouwe schare die zich altijd weer laat uithongeren in hoop. Dat kon je aan Leekens wel overlaten: illusionist, zondagsdichter, geboren slijmbal met sjaal.

In sommige landen heet dat een oplichter.

Voor het eerst heb ik medelijden met François De Keersmaecker. Deze bondsvoorzitter mag dan altijd een beetje spastisch staan te zwaailichten over zijn eigen bidprentje, de schofterigheid van Georges verdient hij niet. Eerst Advocaat als deserteur, nu Leekens.

U, meneer: naakte keizer.

Hugo Camps, De Morgen 14/05/2012

~ door wernermaes op 15 mei 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: