Ski@Les Arcs 2000: verkeersinformatie

Wat Bison Futé aankondigde als een traffic normal werd in realiteit een lange lijdensweg vooral op de overgesatureerde A43 tussen Lyon en Chambéry. Het werd zo erg dat wij besloten de snelweg te verlaten in Romagnieu (afrit 11) en er terug op te komen op afrit 12 net voor de Tunnel de l’Epine. Daarna was de grootste druk voorbij, ook al werd er op de N90 naar Bourg-Saint Maurice het verkeer via verkeerslichten geregeld.

Eigenlijk hadden we al één uur verloren in een tankstation onderweg en drie kwartier aan de péage op de A432 ten oosten van Lyon. De A432 dient om het verkeer om te leiden naar de A43 zonder door Lyon te rijden, maar dat is net wat ik wel beter had gedaan: gewoon de A46 blijven volgen en dan via de N346 naar de A43.

Een ander alternatief is om in Macon naar Bourg-en-Bresse te rijden en dan naar Chambery via de A42, binnendoor naar Belley (D1504) en dan de Tunnel du Chat. Uit te proberen dus. Maar blijkbaar is de Tunnel du Chat ook filegevoelig (max 50 km/uur en 100 meter tussen elke auto) en zijn de 70 km langs de N504 geen lachtertje.

Nog een alternatief is om na Bourg-en-Bresse de A40 te nemen richting Genève tot afrit 11 en dan de N508 naar Annecy en verder naar Albertville via de N212.

Maar het beste zou zijn om de A43 al te verlaten op afrit 10 (Les Abrets-Le Pont de Beauvoisin) en dan te rijden richting Lac d’aiguebelette (D82-D921) om vervolgens ook weer juist voor de tunnel op de A43 te komen (oprit 12)

Ten slotte Les Arcs 2000 was volledij vrij, dus we hadden geen kettingen nodig. Het vroor wel stenen uit de grond (-15 graden celsius bij aankomst)

~ door wernermaes op 18 februari 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: