Luik-Bastenaken-Luik 20/04/2013

Samen met lotgenoten Maarten en Joost trok er voor 160 kilometer op uit. Het parcours was – met uitzondering van de Cote de Roche aux Faucons – identiek als twee jaar geleden. De Roche aux Faucons werd omwille van wegenwerken vervangen door de veel minder zware Cote de Colonster. Het beloofde een zware dag in het zadel te worden, vooral door de strakke noordenwind die ons in het tweede deel parten zou spelen.

De eerste tien kilometers trokken op niet veel; we moesten uit Luik zien te geraken en om dit doel te bereiken koos de organisatie duidelijk niet voor de snelste en breedste boulevards maar kregen we kleine straatjes al dat niet met kasseien voorgeschoteld. We hielden ons allemaal gedeisd in den beginne. Op sommige momenten waren er heuse pelotons, maar na de eerste hellingen was het meer ieder voor zich.

Zelf bleek ik redelijk ok en kwam af en toe zelfs als eerste boven; op La Redoute moest ik de Joost wel voor mij dulden (en ook op Saint-Nicolas). Op de nieuwe helling daarentegen ontbond ik mijn duivels en volgde een al te voortvarende collega-wielertoerist.

Het parcours is misschien niet het mooiste wat de Ardennen te bieden hebben maar het is natuurlijk wel leuk om op exact hetzelfde parcours te fietsen als de profs een dag later. En Saint-Nicolas blijft een toffe helling !

~ door wernermaes op 2 mei 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: